O meni

Ja sam Almir Vuk, zaljubljenik sam u Informacione Tehnologije i sve što ide uz njih.
Student sam Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru i aktivni sam Microsoft Student Partner. Tri godine se bavim kreiranjem Android Applikacija te paralelno sa tim u slobodno vrijeme (kao hobi) se bavim Grafičkim i Web Dizajnom. Također veliki i ujedno najveći interes pokazujem prema kreiranju mobilnih Applikacija za Android i Windows Phone platforme. Programiranjem se bavim od 2008 godine, a aktivno sam se počeo baviti od 2011-te godine i od tada imam preko petnaest (15) kreiranih Android App.


Na Google Play i Windows Store-u djelujem pod developerskim imenom AV Development. Najuspješnija i najpopularnija App koju sam do sada kreirao je Značenje imena sa preko 220 000 download-a, dok na ostalih četrnaest (14), zajedno imam preko 60 000 download-a. Ličnog sam mišljenja da tehnologija nije religija i samim tim se ne vezujem usko ni za jednu platformu. U skorije vrijeme aktivno se bavim razvijanje Applikacija za Windows Phone i Universal Windows Platformu te Cloud rješenja bazirana na Microsoft Azure cloud tehnologiji.

Uživam u izučavanju novih tehnologija, a od sadašnjih vještina izdvojio bih poznavanje programskih jezika: Java, C++ i C#, dok od web dizajn tehnologija tu su: HTML5, CSS3 te JavaScript.

Kroz dvije godine održavanja i podizanja web stranica stekao sam određenu dozu znanja na polju CMS a posebno bih izdvojio znanje iz WordPress-a.

Za kraj bih napisao da dosta svog vremena posvećujem tehnologiji te da je smatram kao životnim pozivom, nešto čime se bavim i što planiram da radim u budućnosti.Instagram